Welcome to your new career

The position that you are looking for is not availble anymore

Finance assistant, 75% position with possiblity for 100%

Posted: 2021-01-25 / Application deadline: 2021-03-30

Swedish job advert: Vill du vara en del av Ascelia Pharma – ett börsnoterat läkemedelsföretag i stark tillväxt? Med tjänsten som ekonomiassistent på huvudkontoret i Malmö Hyllie får du viktig roll på ekonomi- och finansavdelningen. Samtidigt får du också vara en del i företagets strävan att utveckla nyskapande läkemedel för patienter inom cancerbehandling.

Du kommer arbeta i ett nära samarbete med kollegor i ekonomiteamet, men också med anställda inom andra avdelningar. Du rapporterar till företagets CFO. Tjänsten är inledningsvis till 75% med möjlighet att gå upp till 100% på sikt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Löpande bokföring
  • Fakturahantering – registrering, kontering, flöde och betalning
  • Periodisering
  • Moms
  • Bokslutsarbete (månad-, kvartal- och årsbokslut) och kontoavstämningar
  • Kontakter med banker och leverantörer
  • Andra administrativa uppgifter inom ekonomi, tex arkivering

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig med minst gymnasial utbildning inom ekonomi och minst 3-5 års erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning eller genomgått kurser inom redovisning. Du har en god kommunikativ förmåga och mycket goda språkkunskaper i både svenska och engelska. God kunskap om Excel är också rekommenderat.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en person som tycker att det är roligt att snabbt sätta dig in i dina arbetsuppgifter och bidra till Ascelia Pharmas utveckling. I rollen som ekonomiassistent är det viktigt med känsla för rutiner, processer och struktur. Dina färdigheter och personliga egenskaper är också av stor vikt i denna roll. Du är en problemlösare, är driven, har ett stort engagemang samt en positiv inställning.

Tjänsten ställer krav på att kunna hantera flera olika arbetsuppgifter samtidigt. För att vara lyckosam i denna roll ser vi att du har egenskaper såsom att du är snabblärd och har en strävan av att alltid utföra ditt arbete med hög kvalitet.

Ansökan

Du ansöker genom formuläret på Ascelia Pharma. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

För mer information och frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta CFO Kristian Borbos på 0735 17 91 13 eller kb@ascelia.com